Bloggintresserade

Sidvisningar

15 oktober 2011

Matchande nagellack

Felaktigt frågekort har en självklar plats i ett matchande scrapuppslag!
Papper
Bakgrund: Ballongpapper DCWV
Detaljer: Ramar, Fabriano akvarellpapper; "filmremsa" Bazzill cardstock 

Dekorationer
Glitterlim Rayher, liten cellofanpåse, Scrapper's Floss från Karen Foster, brad, tags

Verktyg
Fiskars hörnsax
Carl Craft stans Fyrkant
Zig Writer Pure Purple penna


Uppslag av Josefin


2 kommentarer:

 1. Jättefina uppslag! Syns att ni är proffs på detta! :-)

  Undrar om ni kan ge något tips på hur man tänker angående färg på bakgrund och ramar. Plockar ni färger från bilden till både ramar och bakgrund? Eller kan man hitta en passande bakgrund ( ex med ballonger till födelsedagskort) som inte helt passar färgmässigt med korten och balansera upp det med ramar med färger upplockade från korten eller hur tänker man?
  Undrar även om ni kan ge exempel på färger som framhäver varandra (ex som i
  uppslaget längre ner där grönt framhäver de blå ögonen. Hur tänker man angående det?

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar, Anonym! Om du bor i Göteborgstrakten så skulle vi föreslå en Baskurs hos oss på Scrapbook etc. en kväll - då går vi igenom bl.a. hur man får foton att se bättre ut med hjälp av färg. Men lite tips att tänka på är: Mörka foton blir ljusare med en ljus färg (ram) närmast fotot, ljusa foton kan man balansera med en mörk färg. Suddiga och "grådaskiga" foton blir skarpare med starka ramfärger som limegrönt, ceriserosa och starkt gult. Foton med personer som ser lite "bleka" ut passar bäst på ramar i röda/rosa nyanser - då får man men färg på kinderna! Det är heller ingen bra idé att sätta ett blått foto med hav och himmel direkt på blått, eller ett foto med gräs direkt på grönt - hellre en kontrastfärg som ram. Man får helt enkelt pröva sig fram - lägga fotot på olika färger och se vad som blir bäst!

  Och det lättaste sättet att få allt att passa ihop är att utgå från sina foton, hitta ett mönstrat papper som passar fotona och färgerna i fotona samt det tema, den känsla man vill få fram och sedan plocka 3 enfärgade nyanser utifrån färgerna i det mönstrade pappret. Lycka till!

  SvaraRadera